MediaWatch

Nent snupper islandske rettigheder til europæisk topfodbold

Fra sommer kan islandske Viaplay-kunder følge med i de tre bedste europæiske fodboldturneringer.

Foto: Lluis Gene/AP/Ritzau Scanpix

I april sidste år gik Viaplay i land i Island, og fra den kommende sommer kan de islandske abonnenter fornøje sig med europæisk klubfodbold. Nordic Entertainment Group (Nent), som driver Viaplay, oplyser således, at man har købt de islandske rettigheder til Champions League, Europa League og UEFA Europa Conference League.

Rettighederne har Nent erhvervet sig i et samarbejde med den islandske brodcaster Sýn, og de to skal dele rettighederne i årene fra 2021 til 2024.

I Island har Nent i forvejen rettigheder til at vise fodbold fra bl.a. Tysklands Bundesliga, Danmarks Superliga, Æresdivisionen i Holland samt Formel 1 og håndbold fra Tyskland.

Nent oplyser, at 5 pct. af Islands befolkning sikrede sig et Viaplay-abonnement i de første uger efter lanceringen 1. april sidste år. Hvor mange kunder Nent har i Island nu, melder historien intet om.

Mere fra MediaWatch

Joy Mogensen: Vi vil gå et skridt længere end EU kræver

Kulturminister Joy Mogensen (S) fortæller, hun vil give danske medier mulighed for kollektive forhandlinger med techkoncerner om betaling for indhold i podcasten Indslag, hvor hun også forklarer "misforståelse" om brug af hyperlink.

Nye Medier: Vi bliver overset i debatten om tech-betaling

For en række nye digitale medier er Google og Facebook en hjælp til at blive hørt og set, lyder det fra foreningen Nye Medier, der frygter, at et krav om betaling fra techplatforme til medierne, som de store mediehuse presser på for, kan ramme dem.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs