MediaWatch

Nent snupper islandske rettigheder til europæisk topfodbold

Fra sommer kan islandske Viaplay-kunder følge med i de tre bedste europæiske fodboldturneringer.

Foto: Lluis Gene/AP/Ritzau Scanpix

I april sidste år gik Viaplay i land i Island, og fra den kommende sommer kan de islandske abonnenter fornøje sig med europæisk klubfodbold. Nordic Entertainment Group (Nent), som driver Viaplay, oplyser således, at man har købt de islandske rettigheder til Champions League, Europa League og UEFA Europa Conference League.

Rettighederne har Nent erhvervet sig i et samarbejde med den islandske brodcaster Sýn, og de to skal dele rettighederne i årene fra 2021 til 2024.

I Island har Nent i forvejen rettigheder til at vise fodbold fra bl.a. Tysklands Bundesliga, Danmarks Superliga, Æresdivisionen i Holland samt Formel 1 og håndbold fra Tyskland.

Nent oplyser, at 5 pct. af Islands befolkning sikrede sig et Viaplay-abonnement i de første uger efter lanceringen 1. april sidste år. Hvor mange kunder Nent har i Island nu, melder historien intet om.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny Zetland-chefredaktør, redning af radiokanaler og Radio Loud 2.0 har været ingredienserne i denne uges mediegryderet. Få stillet sulten med vores sammenkog af de vigtigste historier i denne briefing.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs