MediaWatch

Norsk public service vil ikke vise "John Dillermand"

Redaktør for den norske børnekanal NRK Super mener ikke, at programmet harmonerer med public service-stationens programtilbud.

Foto: Christen Bach/DR

Befolkningen i Danmark har en anden kultur og humor end nordmændene. Derfor er der ikke nogen chance for, at DR's nye børneprogram om en mand med en meget lang penis, vil blive vist på Norges pendant til DR, NRK.

Det skriver NRK selv.

"Det er en fremmed ting for os at have en animationsserie for små børn, hvor hovedpersonens bedste ven og fjende er en lang penis. Det harmonerer slet og ret ikke med vores programtilbud," udtaler redaktør for public service-stationens børnekanal NRK Super, Hildri Gulliksen.

DR er kommet i vælten de seneste dage, efter serien er udkommet på Ramasjang. Serien har bl.a. fået kritik for at være upassende og seksualiserende, fordi den handler om hovedkarakterens udfordringer med at have "verdens længste dillermand".

DR har afvist kritikken og slået fast, at den ikke bliver fjernet fra stationens tilbud.

DR erklærer sig uenig i kritik af ny Ramasjang-serie 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Nyt fra dansk og international streaming, papirmangel og andre udfordringer for traditionelle medier er blandt ugens vigtigste mediehistorier. Få overblikket her.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs