MediaWatch

Biografaktier i massive kursdyk efter streamingnyt fra Warner Bros.

Biografaktier dykker efter nyheden om, at film fra Warner Bros. fra næste år vil kunne ses på streamingtjeneste samme dag, som de udkommer i biograferne i USA.

Foto: Henry Nicholls/Reuters/Ritzau Scanpix

Til næste år vil film fra mediegiganten og produktionsselskabet Warner Bros. kunne streames på HBO Max samme dag, som de har premiere i biografen i USA, og det gør ondt på biografaktierne, der dykker voldsomt fredag.

I Europa går det hårdt ud over Cineworld, der er blandt verdens største biografkæder, som dykker med 11,8 pct., mens belgiske Kinepolis, der har 110 biografer i Europa og Nordamerika, taber 12,7 pct.

Også på den anden side af Atlanten blev biografselskaberne hårdt ramt.

Nyheden fra Warner Bros., der kom sent torsdag aften dansk tid, sendte AMC Entertainment, der er verdens største biografkæde, ned med knap 16 pct.

Cinemark Holdings dykkede med hele 22 pct.

I alt vil abonnenter på HBO Max få adgang til 17 biograffilm, der sammenlagt har kostet over 1 mia. dollar at producere.

Ordningen vil dog kun gælde i 2021 og årsagen er, ifølge Warner Media, at coronapandemien vil gå hårdt ud over billetsalget i biograferne i 2021.

"Vi ved, at nyt indhold er biografernes levebrød, men vi må balancere det med det faktum, at de fleste biografer i USA formentlig vil have reduceret kapacitet gennem 2021," lød det i en meddelelse fra Warner Media torsdag.

Selv om ordningen kun vil gælde næste år, er der tale om et markant brud på den sædvanlige forretningsmodel i Hollywood, hvor store blockbustere først skal sikre indtjening ved at trække millioner af amerikanere i biografen for derefter at blive gjort tilgængelige andre steder.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs