MediaWatch

Filmfestivalen CPH Pix retter blikket mod talentmassen og vil nå bredere ud

Mere landsdækkende og lidt mindre sæsonbetonet. Filmfestivalen CPH Pix vil etablere filmklub og bygge ny platform for at nå flere over længere tid og slå et slag for talentudviklingen.

"Nye talenter er helt afgørende for at udvikle filmkunsten, og 2020 har været et vildt år for nye danske navne," siger Tine Fischer, direktør for CPH Pix, der vil slå et større slag for talentfilm fremover. | Foto: Jens Hartmann Schmidt

Den københavnske filmfestival CPH Pix sætter nye strategiske mål tæt på slutningen af et år, hvor festivalen måtte udskydes i sin gængse form på grund af corona.

Det fremgår af en pressemeddelelse fra filmfestivalen.

I stedet for den normale festival har CPH Pix indstiftet en talentpris, der uddeles i december, og talentfilm er samtidig sat i centrum som strategisk omdrejningspunkt, siger direktør for festivalen, Tine Fischer.

"Talentudvikling bliver derfor et stort fokusområde for CPH Pix i de kommende år, og allerede næste år kommer vi til at lancere en række nye initiativer, der skal udvikle og skærpe interessen for det unge talent både som festival og som helårlig distributions- og talentplatform," siger Tine Fischer.

Det skal bl.a. udmønte sig i en landsdækkende filmklub og en ny digital platform, der fokuserer på talentfilm, og som skal bygge bro mellem talentmasse og publikum – især det yngre – de næste to år.

"Vores ambition for CPH Pix er, at det skal være en internationalt ledende platform for danske og internationale talentfilm. Når CPH Pix er tilbage som festival i 2021, bliver det derfor med et fokuseret program på netop det," udtaler Tine Fischer.

CPH Pix uddeler i december Talentprisen 2020, der er sat i stedet for årets festival. Otte danske spillefilm er nomineret.

Mere fra MediaWatch

Aller Media-topchef om nedlæggelse af printmagasin til unge: "Tiden er moden"

Næste år ville ”Vi Unge” som printmagasin være fyldt 60 år. Men fra årsskiftet er den trykte version af magasinet til teenagepiger fortid. Topchef i Aller Media kalder det en ”meget logisk beslutning” og forklarer samtidig, hvad der ligger bag en række andre, større ændringer i Aller Medias redaktionelle setup.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs