MediaWatch

Danske film står over for rekordår trods coronanedlukning

Ud af det samlede antal solgte biografbilletter står danske film lige nu med en rekordstor markedsandel. Forklaringen er bl.a. fraværet af amerikanske storfilm.

Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Danske biografilm har klaret sig særligt godt gennem coronakrisen trods lukkede biografsale og publlikumsrestriktrioner. Af de i alt 6,8 mio. biografbilletter, der er solgt i år herhjemme, står danske film lige nu for 48,6 pct. af dem, skriver Politiken.

Det er væsentligt højere end den hidtidige rekord fra 2008, hvor markedsandelen lå på 33 pct., ligesom andelen sidste år var 27 pct.

"Vi er kommet markant bedre igennem det her halvår, end jeg på noget tidspunkt troede, da vi pakkede vores tasker i marts og blev sendt hjem på grund af corona," siger adm. direktør i Det Danske Filminstitut Claus Ladegaard til Politiken. Han forventer, at andelen når at ramme 52 pct. inden årets udgang.

I alt er der solgt over 3,3 mio. billetter til dansk film i år, heraf mere end 2,2 mio. siden 1. juli. Interessen skyldes især, at flere amerikanske storfilm som bl.a. den nye James Bond-film er blevet udskudt som konsekvens af coronakrisen.

Sammenlagt er danskernes forbrug i biograferne blevet reduceret med 77 pct. under coronakrisen sammenholdt med samme periode i 2019. I kroner er ører svarer det til et fald fra 141 pr. person til 33 kr. i 2020.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere