MediaWatch

Venstreprofil forlod valgdækning med coronavirus: TV 2-ansatte går i isolation

Mads Fuglede var med som gæst i TV 2's dækning af det amerikanske valg, men måtte så sendes hjem. TV 2-medarbejdere går i isolation

Mads Fuglede fik en positiv coronatest, mens han sad i TV 2-studiet. | Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Opdateret kl. 07.37 af Ritzau

Venstres Mads Fuglede, der er integrations- og udlændingeordfører, er smittet med coronavirus.

Politikeren fik beskeden om den positive test, mens han sad i TV 2's studie i forbindelse med det amerikanske valg, og flere TV 2-medarbejdere er gået i isolation. Fuglede var forinden testet negativ to gange.

Det siger han til TV 2.

"Min første og anden test for covid-19 var negative. Men jeg fik taget en ekstra tredje test, da jeg alligevel var ude for at få min søn Johannes testet. Den test fik jeg resultatet af, da jeg sad i studiet på TV 2. Jeg blev både overrasket og utrolig ked af det og forlod selvfølgelig straks TV 2's studie for at gå hjem i karantæne," siger Mads Fuglede til TV 2.

Alle gæster og medarbejdere på produktionen, der var i nærheden af Fuglede, er ifølge TV2 blevet bedt om at gå i isolation.

Vært Cecilie Beck interviewede undervejs i dækningen Fuglede, der i mange år har ageret USA-ekspert. Men hun går ifølge TV 2 først i isolation efter programmets afslutning.

Nye Borgerliges Lars Boje Mathiesen skulle have medvirket i TV 2's valgdækning, men var en af de gæster, der blev sendt hjem efter Fugledes positive testsvar.

På Facebook skriver Lars Boje Mathiesen, at han ikke er sur Fuglede, men at Venstre-manden har begået en fejl ved at møde op. Lars Boje Mathiesen er nu gået i selvisolation og skal testes.

Til Ritzau siger Fuglede, som i øvrigt er symptomfri:

"Jeg ved ikke, hvad jeg skulle have gjort anderledes. Jeg havde egentlig ikke tænkt, at jeg skulle have en tredje test, men jeg kunne få en, da jeg var ude med min søn, så jeg tog en ekstra. Jeg er rigtig ked af, at jeg har bragt andre i denne situation. Jeg ville ønske, at jeg var blevet hjemme."

Fuglede meddeler, at han har prøvet at kontakte alle, som han har været sammen med på det seneste.

Fugledes navn kan dermed føjes til listen over politikere fra Christiansborg, som de seneste dage er smittet med coronavirus.

Natten til onsdag skrev justitsminister Nick Hækkerup (S), at han er testet positiv med covid-19.

En række ministre, heriblandt statsminister Mette Frederiksen (S), var til møde med justitsministeren fredag i sidste uge. Det er endnu uvist, om andre ministre er ramt med coronavirus.

En række menige folketingsmedlemmer har i denne uge ligeledes meldt ud, at de er testet positive.

Tirsdag kom det frem, at blandt andre De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, er ramt, mens Venstres forsvarsordfører, Lars Christian Lilleholt, er indlagt med coronavirus.

Coronaudbruddet i Folketinget fik konsekvenser allerede tirsdag. Her blev de planlagte afstemninger i Folketingssalen samt spørgetimen med statsministeren aflyst.

Spørgetimen er rykket til onsdag, men efter Hækkerups positive testsvar er det usikkert, om den plan holder stik.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs