MediaWatch

Adfærdskodeks skal hjælpe DR med at forhindre sexisme fremover

Efter flere beretninger om seksuelle krænkelser blandt DR's ansatte har DR intensiveret arbejdet, der ser på adfærden i mediehuset. Det har ført til et adfærdskodeks, der skal ændre kulturen i mediehuset og bekæmpe sexisme.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Siden tv-vært Sofie Linde fortalte offentligheden om, at hun var blevet udsat for sexisme hos DR, har public service-huset arbejdet på at skærpe de retningslinjer for krænkende adfærd.

Derfor har en arbejdsgruppe, der allerede blev nedsat i foråret, men udvidet efter flere vidnesbyrd om krænkende oplevelser blandt medarbejdere hos DR, udarbejdet et adfærdskodeks for mediehusets ansatte.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs