MediaWatch

Analyse: Disney+ stormer frem i Sverige

Få uger efter lanceringen har den amerikanske streamingtjeneste Disney+ nået 450.000 abonnenter i Sverige, vurderer analyseinstituttet Mediavision i en undersøgelse.

Foto: Dado Ruvic/Reuters/Ritzau Scanpix

Disney+ har på kort tid fået fodfæste på det nordiske streamingmarked, skriver flere medier bl.a. DI Digital på baggrund af en pressemeddelelse fra analyseinstituttet Mediavision.

Disney+ blev lanceret i Norden 15. september og har ifølge Mediavision siden fået 450.000 kunder i Sverige.  Mediavision vurderer samtidig, at mere end 10 pct. af de nordiske husstande har købt ind på streamingtjenesten.

"I kombination med et stærkt brand som Disney kan en ny tjeneste i dag få en stor og hurtig gennemslagskraft. Prisfastsættelsen af ​​tjenesten spiller sandsynligvis også en rolle. Disney+ sælges til en lavere pris end de fleste andre konkurrerende tjenester," siger Marie Nilsson, adm. direktør for Mediavision, i en pressemeddelelse.

Ifølge Mediavisions analyse er indtoget fra Disney+ ikke sket på bekostning af andre streamingtjenester, men har fået nye streamingkunder på banen og flere til at købe en ekstra tjeneste.

"Hvad det betyder for husholdningers streamingudgifter eller for konkurrence på lidt længere sigt, kan vi kun gisne om. Men Disney+ er klart på rekordtid kommet ind på det konkurrenceprægede nordiske streamingmarked," siger Marie Nilsson.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Illustreret Videnskab hentede ny chefredaktør med fortid på B.T., Sam Productions meldte om sikker sejlads gennem 2021, inden modvind ramte i 2022, og rundspørge viste begrænset vilje til at betale for podcasts. Dét og meget mere kan du blive klogere på i denne uges overflyvning over mediebranchen.

Flertal vil af med spilreklamer

Et flertal af den danske befolkning mener, at spilreklamer bør forbydes. Det viser en meningsmåling, som Jyllands-Posten har fået lavet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs