MediaWatch

Dansk Erhverv: DR skal styrke samarbejdet

DR skal fortsat mødes med krav om samarbejde for at understøtte det økosystem, der sikrer produktion og distribution af dansk indhold fremover, mener Dansk Erhverv.

Foto: PR/Dansk Erhverv

En ny medieaftale skal forpligte DR på en høj grad af samarbejde med producenter og distributører for at sikre dansk indholdsproduktion i konkurrencen mod globale streamingtjenester. Det skriver Dansk Erhverv i et debatindlæg på Altinget.

"Det indebærer for eksempel, at DR skal øge udlægningen af produktioner til uafhængige indholdsproducenter, og at DR skal stille mere indhold til rådighed for de distributører, der i forvejen løfter opgaven med at levere public service til danskerne, så indholdet kommer ud til flest mulige," skriver Charlotte Enevoldsen, fagchef for medier og kreative erhverv i Dansk Erhverv i indlægget.

Hun uddyber, at det især er vigtigt at fokusere på DR's rolle som et af de største lokomotiver for hele økosystemet omkring dansk indholdsproduktion, hvis politikerne i den kommende medieaftale vælger at sløjfe anden fase af de besparelser på 20 pct., som blev vedtaget i den seneste medieaftale.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere