MediaWatch

DRs nyhedsdirektør ser ikke sanktioner som vej til kulturændring

Sandy French er flov over sag om sexisme i DR, men nyhedsdirektøren mener ikke, at nye regler kan være løsningen på kulturelle udfordringer.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Udfordringer med grænseoverskridende adfærd i DR Nyheder skal ikke imødegås med et strammere regelsæt.

Det siger Sandy French, nyhedsdirektør i DR, efter at public service-selskabet er havnet i en sag om sexisme.

"Det handler om, at vi sammen skal tale om, hvilken kultur vi gerne vil have og ikke vil have. Have en mere moderne tilgang til det end at tro, vi kan løse kulturelle udfordringer med flere regler," siger hun til P1 Orientering.

Udtalelsen kommer på bagkant af, at Information torsdag kunne fortælle, at ti tidligere journalistpraktiktanter i DR har indsendt et brev til DR's ledelse, hvor de beretter om grænseoverskridende adfærd i løbet af årene 2015-2019.

Sandy French understreger over for P1 Orientering, at hun er flov over, at der ikke har været tilstrækkelig tryghed for alle DR's ansatte i løbet af denne periode.

Brevet fra de tidligere DR-praktikanter kommer kort efter, at Sofie Linde indledte en større debat om sexisme i mediebranchen, da hun som værtinde ved Zulu Comedy Galla fortalte om sine egne oplevelser med sexisme hos netop DR.

Flere kvinder fortæller om sexisme-sag på TV 2 og kritiserer håndtering 

Ti tidligere praktikanter i DR klager over sexisme i brev til ledelsen

Debat om sexisme i mediebranchen rykker ind på Christiansborg 

Mere fra MediaWatch

Danske Medier vil have åbnet diskussion om fordeling af licensoverskud

De mange millioner i såkaldt merlicensprovenu bør fordeles, så de i højere grad bidrager til at skabe bredde i medielandskabet og holder hånden under lokal- og regionalmedier, lyder det fra adm. direktør i Danske Medier, der vil have gjort op med, at en stor bid af kagen tilfalder DR.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs