MediaWatch

Filmfestivaler afviser dansk instruktørs dokumentarfilm

Flere førende filmfestivaler har avist at vise dokumentarfilm om Grønland, da instruktøren selv er fra Danmark.

Foto: Martin Lehmann/Ritzau Scanpix

Den danske filminstruktør Kenneth Sorento har fået afslag på at få vist sin dokumentarfilm "Kampen om Grønland" om unge grønlændere af flere filmfestivaler- herunder bl.a. Tribeca Film Festival, Hot Docs Canadian International Documentary og ImagineNativeFilm i Toronto - sidstnævnte med begrundelsen, at instruktøren skal være en del af et oprindeligt folk for at kunne få fremvisning. Det skriver Berlingske.

"Jeg kan godt se, at det historisk har været os hvide mænd, der har fortalt de oprindelige folks historie, og at der er behov for, at eksempelvis grønlændere også laver flere film om Grønland. Men det er helt urimeligt, at jeg som hvid mand må ikke fortælle denne historie, som jeg har brugt ni år på i tæt samarbejde med en grønlandsk medinstruktør og en grønlandsk producer," siger Kenneth Sorento til avisen, der har modtaget ros for dokumentarfilmen både fra grønlændere og danskere.

Dokumentarfilmen skulle have været åbningsfilm på CHP:DOX-festivalen i marts og er også blevet vist i en tv-version på DR.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere