MediaWatch

Ekstra Bladet og TV 2 indgår forlig om skjulte optagelser

Ekstra Bladet indrømmer at have brudt ophavsretten, men har indgået en aftale med TV 2, der lyder, at avisen ikke behøver fjerne de klip fra TV 2's optagelser fra plejehjem, som avisen allerede har delt. Ifølge forliget må avisen dog ikke vise mere af materialet.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Sagen om Ekstra Bladets offentliggørelse af klip fra TV 2-dokumentar er onsdag formiddag endt i et forlig mellem parterne. Det skriver Ekstra Bladet.

Forliget, som er indgået i Københavns Byret betyder, at Ekstra Bladet ikke skal tage de klip ned, som allerede er lagt op. Avisen har dog indrømmet i retten, at den har brudt ophavsretten, og giver i den forbindelse TV 2 mulighed for at sende en regning for materialet.

Til gengæld har Ekstra Bladet ifølge TV 2's nyhedsdirektør Mikkel Hertz forpligtet sig til ikke at offentliggøre mere af materialet og til ikke at lægge de allerede viste klip op på ny.

"I forhold til de klip der er offentliggjort, er det lidt et slag i luften at forsøge at få dem fjernet. De ligger over det hele. Det, der har været mit formåt, er at beskytte den fulde dokumentar, som vi vil gå til Højesteret for at få lov til at sende," siger Mikkel Hertz til eb.dk og tilføjer, at TV 2 forbeholder sig retten til at kræve erstatning fra Ekstra Bladet.

Sagen begyndte, da landsretten på forandledning af Aarhus Kommune nedlagde fogedforbud mod, at TV 2 viste de skjulte optagelser af behandlingen af en 90-årig kvinde, fordi kvinden er dememt og derfor ifølge retten ikke kan give gyldigt samtykke.

Mandag valgte Ekstra Bladet at gå imod forbuddet og offentliggøre bidder af optagelserne, og det fik TV 2 til at gå til byretten med det formål at få nedlagt et fogedforbud mod Ekstra Bladets offentliggørelse af optagelserne.

Ekstra Bladet bryder fogedforbud og viser skjulte optagelser fra plejehjem 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs