MediaWatch

Film- og serieforbruget fik et boost under coronanedlukningen

Forbruget af film og serier på streamingplatforme herhjemme oplevede en markant stigning, efter coronakrisen lukkede samfundet ned, viser undersøgelse.

Foto: Elise Amendola/AP/Ritzau Scanpix

Samfundets coronanedlukning fik danskernes film- og serieforbrug til at stige markant. Knap 30 pct. af danskerne så flere film end normalt, mens 34 pct. så flere serier end, hvad de hidtil havde gjort. Det viser en række spørgeskemaundersøgelser, som analysevirksomheden Yougov har foretaget for Det Danske Filminstitut.

Det var især de 15 til 25-årige, der øgede deres forbrug af film og tv-serier.

Der var dog også dele af befolkningen, som så film og serier i mindre grad under nedlukningen. Hhv. 5 og 4 pct. har i undersøgelsen svaret, at de skruede ned for seningen af film og serier.

Stort set alle platforme til streaming af film og serier oplevede fremgang ifølge undersøgelsen. Det var især de abonnementsbetalte streamingtjenester og broadcasternes egne tjenester, der i højere grad blev brugt.

Undersøgelsen viser, at styrkeforholdet mellem de forskellige tjenester var nogenlunde uforandret gennem coronanedlukning med Netflix og DRTV på de to øverste pladser som de mest brugte tjenester med dog luft ned til Viaplay og TV 2 Play med HBO Nordic på femtepladsen.

Også i USA oplevede man en stor stigning i streamingforbruget under coronanedlukningen, men i takt med at hverdagen så småt er begyndt at vende tilbage, er forbruget af bl.a. Netflix dalet igen, viste en amerikansk undersøgelse tidligere på måneden.

Undersøgelse: Brugen af streamingtjenester i USA daler igen efter corona-boost

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere