MediaWatch

DR og DJ lander ny overenskomst og styrer uden om konflikt

Den sidste overenskomst for ansatte i DR faldt torsdag i hak, da Dansk Journalistforbund (DJ) og DR indgik en aftale, der over tre år sikrer lønstigning på 4,07 pct. og freder sabatordning.

Foto: Uffe Weng

DR og Dansk Journalistforbund er torsdag blevet enige om en overenskomst for de kommende tre år - med virkning fra 1. juni. Det skriver DR Kommunikation.

Dermed er alle overenskomster i DR i hus og den konflikt afblæst, der blev varslet i slutningen af maj mellem arbejdsgiveren og i alt 10 fagforbund.

Overenskomsten giver journalisterne i DR en lønstigning på 4,07 pct. i perioden frem til juni 2022. Det er en andelse under den lønstigning, de øvrige forbund har opnået på 4,65 pct. Til gengæld bliver journalisternes sabatordning fredet - mens den er blevet udfaset for akademikerne i DR.

"Vi er endt med en ramme på 4,07 procent over tre år. Men her er det vigtigt, at der det første år er 2,1 procent mere på basislønnen. Det vil sige, at alle – nye som gamle – får 1.044 kroner mere om måneden. Det er meget længe siden, vi har fået det i lønstigning til alle, og det betyder rigtig meget, at vi får stigningen allerede nu frem for i slutningen af perioden," udtaler Henrik Friis Vilmar, der er formand for DJ-medlemmerne i DR.

Ifølge DR's økonomidirektør, Nikolas Lyhne-Knudsen, ønskede ledelsen også journalisternes sabatordning udfaset, men her har man givet sig i forhandlingerne, der siden slutningen af maj har foregået i Forligsinstitutionen.

"Det har vi trods lange forhandlinger ikke kunnet nå til enighed om. I stedet har vi indgået et forlig med relativt få elementer og en mindre økonomisk ramme end på AC-området," udtaler han og understreger, at DR med aftalen ikke står over for at skulle skære ned på kræfterne for at få råd til lønstigninger.

"Vores centrale målsætning var et økonomisk forsvarligt forlig, der kan finansieres uden, at vi er nødt til at gennemføre afskedigelser. Det er vi lykkes med, og det er jeg meget glad for."

DR indgår overenskomster med alle medarbejdergrupper på nær én

DR indgår overenskomst for akademikere

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere