MediaWatch

DR-ledelse og tillidsfolk er endnu ikke enige om overenskomst for journalister

Forhandlingerne om en ny overenskomst for DR's journalister er stadig ikke endt med en aftale, efter ledelse og medarbejdere har forhandlet de seneste dage.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

En ny overenskomst for DR-medarbejdere på Dansk Journalistforbund-overenskomst er endnu ikke faldet på plads, skriver Journalisten.

Ledelse og tillidsfolk mødtes igen tirsdag til forhandlinger i Forligsinstitutionen, og 32 timer senere blev der onsdag dømt timeout i forhandlingerne, skriver fagbladet. Parterne mødes igen i dag, torsdag.

DR har gennem foråret forhandlet om nye overenskomster med alle faggrupper. I maj varslede DR en lockout af en række medarbejdere, mens medarbejderne efterfølgende varslede strejke. Forhandlingerne blev flyttet til Forligsinstitutionen, og her blev parterne enige først på AC-forbundenes område og siden for HK, Dansk Metal, Medieforbundet i DR, 3F København og 3F Industri. Dermed mangler kun en overenskomst for DJ-ansatte hos DR.

"Jeg kan ikke sige så meget om selve indholdet og om, hvad der skiller os ad. Det er fortroligt. Men jeg kan sige, at der stadig er lang vej til en aftale, som jeg ser det. Når det så er sagt, har jeg bestemt ikke mistet håbet om, at vi får lavet en aftale. Dét, at en række andre forbund har indgået aftaler, kan måske gøre sit til, at det lykkes," sagde Henrik Friis Vilmar, fællestillidsmand for DJ-medlemmerne hos DR, mandag til MediaWatch, inden forhandlingerne blev genoptaget tirsdag.

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs