MediaWatch

Kulturministeriet opretter millionpulje til nødlidende film- og tv-branche

En pulje på 20 mio. kr. bliver nu afsat til film- og tv-branchen, der er blevet hårdt ramt på økonomien af nedlukkede produktioner under corona. Pengene er fundet i puljen, der fordeler overskuddet fra Danske Spil.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Økonomisk pressede producenter kan se frem til en økonomisk håndrækning fra kulturministeriet, der netop har afsat en pulje på 20 mio. kr. til film- og tv-producenter, der har været ramt af coronakrisen. Det fremgår af en pressemeddelelse.

De 20 mio. kr. bliver afsat på det kulturelle aktstykke. Aktstykket fordeler 271 mio. kr. i år og er netop blevet tiltrådt af Folketingets Finansudvalg. Med det udmøntes en del af overskuddet fra Danske Spil, tipsmidlerne, og udbytte fra Det Danske Klasselotteri til kulturelle formål - heriblandt altså tv- og filmproducenter, hvis produktioner har været lukket ned under corona.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs