MediaWatch

Kulturministeriet opretter millionpulje til nødlidende film- og tv-branche

En pulje på 20 mio. kr. bliver nu afsat til film- og tv-branchen, der er blevet hårdt ramt på økonomien af nedlukkede produktioner under corona. Pengene er fundet i puljen, der fordeler overskuddet fra Danske Spil.

Foto: Mads Nissen/Ritzau Scanpix

Økonomisk pressede producenter kan se frem til en økonomisk håndrækning fra kulturministeriet, der netop har afsat en pulje på 20 mio. kr. til film- og tv-producenter, der har været ramt af coronakrisen. Det fremgår af en pressemeddelelse.

De 20 mio. kr. bliver afsat på det kulturelle aktstykke. Aktstykket fordeler 271 mio. kr. i år og er netop blevet tiltrådt af Folketingets Finansudvalg. Med det udmøntes en del af overskuddet fra Danske Spil, tipsmidlerne, og udbytte fra Det Danske Klasselotteri til kulturelle formål - heriblandt altså tv- og filmproducenter, hvis produktioner har været lukket ned under corona.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

TV 2 fortsætter reklamevækst - millionforlig kapper af overskud

Ny tocifret vækst i reklamesalget er med til at sende TV 2's omsætning over 2,5 mia. kr. efter tredje kvartal. Øgede omkostninger og trecifret millionerstatning til Discovery sænker bundlinjen. "Det går godt for TV 2, men udfordringsbilledet er det samme," siger finansdirektør.

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs