MediaWatch

Minister: Mediestøtte skal understøtte lokaljournalistikken

I de kommende medieforhandlinger vil rammerne for at sikre regional og lokal nyhedsdækning være et fokus for regeringen, siger kulturminister Joy Mogensen (S).

Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Kulturminister Joy Mogensen vil i de kommende medieforhandlinger prioritere at sikre, at der ikke opstår nyhedsørkener i landets lokalsamfund, skriver fagbladet Journalisten.

"Problematikken med lokale og regionale nyhedsørkner er et af de områder, som vi i Socialdemokratiet mener, der bør være et særligt fokus på i de kommende medieforhandlinger," lyder det fra Joy Mogensen i et skriftligt svar.

Hun uddyber, at coronakrisen har forstærket presset på og behovet for at understøtte lokaljournalistikken og kalder de besparelser, der senest er meldt ud i Jysk Fynske Medier, for en "bekymrende udvikling". Ministeren kommer dog ikke med konkrete bud på, hvordan regeringen vil række hånden ud til de lokale mediehuse.

Også de private mediers organisation Danske Medier og Dansk Journalistforbund har tidligere plæderet for, at lokalpressen bør have ekstra opmærksomhed i de politiske forhandlinger om en ny medieaftale, som regeringen har bebudet i år.

I medieaftalen mellem den daværende VLAK-regering og Dansk Folkeparti fra 2018 blev titelloftet ændret for at sende en større del af den redaktionelle produktionsstøtte ud til de regionale og lokale medier. Medieaftalen er dog aldrig blevet til lov, fordi regeringsmagten skiftede kort efter.

Mere fra MediaWatch

Rørbye Rønn afliver spekulation om store biograffilm på DRTV

Maria Rørbye Rønn glæder sig over, at politikerne letter på detailstyringen af public service-stationen og giver DR en større fleksibilitet til at kunne omstille sig digitalt. Men hun afviser, det vil ændre i konkurrencesituationen i forhold til private medier.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs