MediaWatch

DR sælger dramaserie til flere lande

DR har indgået aftaler med broadcastere i seks lande, der har købt rettighederne til at sende dramaserien "Når støvet har lagt sig". Salgsenheden forventer desuden øget salg til streamingtjenester, efter VOD-rettigheder til en række serier er frigivet.

Foto: Thomas Howalt Andersen/Danni Riddertoft/Ritzau Scanpix

Endnu en dramaserie fra Danmarks Radio er solgt til en stribe lande både i og uden for Europa. Det oplyser DR i en pressemeddelelse.

Der er tale om stationens seneste søndagsdrama "Når støvet har lagt sig", der blev vist i vinter på DR1. Rettighederne til serien er solgt til Canada, USA, Storbritannien, Australien, Spanien og Tjekkiet.

"Det er virkelig flot, at det endnu engang lykkes at få en DR Drama serie i bred international distribution, og at vi derved medvirker til at sætte dansk kultur på verdenskortet," udtaler DR's dramachef Christian Rank i meddelelsen.

Seriens omdrejningspunkt er landets reaktion før, under og efter et terrorangreb i København, hvor seerne følger forskellige karakterer, og hvordan deres liv bliver påvirket af hinanden og terrorangrebet.

Åbnet op for salg til streamingtjenester

Rettighedssalget af "Når støvet har lagt sig" er ikke det eneste, som DR Salg, der varetager handel med rettigheder for DR's produktoner, har på bedding. Ifølge stationen har man for nyligt clearet Video On Demand-rettigheder (VOD) på en række af DR's dramaserier.

Det betyder, at DR nu har mulighed for at sælge rettighederne til en række dramaserier til kunder, der er interesseret i at vise produktionerne på streamingtjenester.

"(...) med de nyerhvervede VOD-rettigheder har vi haft mulighed for at lukke aftaler med stærke streaming- og tv-platforme," udtaler Freja Johanne Nørgaard Sørensen, der arbejder med salg og indkøb i DR Salg.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Børsen undersøger mulig coronasnyd i egne rækker, lovforslag om ændring i ophavsretten debatteres og der er landet et væld af rapporter om mediers vilkår. Få overblik over ugens vigtigste begivenheder i Mediedanmark her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs