MediaWatch

Sportsminister: Serie A genstarter 20. juni

Den bedste italienske fodboldrække, Serie A, genstarter 20. juni, siger Italiens sportsminister.

Foto: Daniele Mascolo/Reuters/Ritzau Scanpix

Professionel fodbold er på vej tilbage i Italien. Landets bedste fodboldrække, Serie A, kan blive sat i gang lørdag 20. juni.

Det siger Italiens sportsminister, Vincenzo Spadafora, ifølge flere internationale nyhedsbureauer efter et møde med blandt andre Serie A-præsident Paolo Dal Pino og præsident for Det Italienske Fodboldforbund (FIGC) Gabriele Gravina.

"Den tekniske og videnskabelige komité gav grønt lys til sikkerhedsprotokollen, og forbundet forsikrede mig, at den har en plan B og en plan C," siger Spadafora ifølge dpa efter torsdagens møde.

"I lyset af det kan mesterskabet begynde 20. juni."

Dermed ruller bolden snart igen i et af de lande, der har været hårdest ramt af coronapandemien. Over 33.000 italienere har mistet livet med coronavirus.

I sidste uge indledte Serie A-klubberne holdtræning, og nu kan de altså så småt begynde at forberede sig på at spille kampe igen.

"Italien starter op igen, og det er kun fair, at fodbolden også kan komme i gang," siger Spadafora ifølge Reuters.

De italienske myndigheder har forbudt afviklingen af professionel sport frem til 14. juni.

Serie A har som så mange andre ligaer været på pause siden starten af marts. De fleste klubber mangler at spille 12 kampe, enkelte mangler 13.

Juventus ligger øverst med 63 point, et enkelt point mere end Lazio på andenpladsen. Christian Eriksen og Inter indtager tredjepladsen med 54 point.

Lecce, Spal og Brescia ligger på nedrykningspladserne. Lecce er dog á point med danskerklubben Genoa på 17.-pladsen.

/ritzau/

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs