MediaWatch

Producenter klar med guidelines for genoptagelse af film- og tv-optagelser

En stribe fagforbund og organisationer er blevet enige om et sæt retningslinjer, der skal sikre, at film- og tv-produktioner kan komme i gang igen under sundhedsforsvarlige forhold.

Foto: Jan Unger/Ritzau Scanpix

Efter længere tids ophold i diverse film- og tv-produktioner for at bremse coronasmitte, er der nu lagt skinner ud, for hvordan film - og tv-arbejdet kan genoptages.

Det melder Producentforeningen, der har præsenteret et sæt retningslinjer for, hvordan der kan optages tv- og filmscener uden at gå på kompromis med de fodholdsregler, der skal begrænse smitterisikoen i landet.

Retningslinjerne betyder bl.a., at producenter skal udpege en covid-19 repræsentant, der indgår i en produktions arbejdsmiljøgruppe, og at der skal sørges for de værnemidler, der er behov for, under de konkrete optagelser.

Rammerne er aftalt mellem en række parter, der har aktier i dansk film og tv-produktion. Ud over Producentforeningen, er det Film- og Tv-arbejderforeningen, Dansk Journalistforbund, Dansk Skuespillerforbund og Danske Filminstruktører. Endelig bakker Den Vestdanske Filmpulje og FilmFyn også op, fremgår det.

Mere fra MediaWatch

Journalisthøjskolens rektor stopper

Trine Nielsen vil have mere tid til andre bestyrelsesopgaver, herunder sin nye formandspost for Det Danske Filminstitut, og træder derfor tilbage som rektor for Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Prorektor konstitueres på posten, og jagt på ny rektor indledes efter nytår.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs