MediaWatch

Yousee sætter premierefilm fra Nordisk Film på hylderne

Yousee og Egmont-ejede Nordisk Film har indgået en treårig aftale, som fra 1. maj giver Yousee-kunder adgang til både danske og internationale premierefilm, der har været vist i biografen.

"Klovn The Final" er en af de film, som bliver tilgængelig for Yousee-kunder i år. | Foto: Per Arnesen / Nordisk Film

Yousees kunder får nu mulighed for at streame danske og udenlandske film, som Nordisk Film har bragt i markedet. Det skriver Yousee i en pressemeddelelse.

Nordisk Film og Yousee indgik i september en treårig aftale om at gøre premierefilm tilgængelige for Yousee-kunder, og det er den, der nu bliver udmøntet.

"Der sker store ændringer på det danske mediemarked i disse år, og vi er glade for, at vi via samarbejdet med Nordisk Film kan være med til at sikre en endnu bredere adgang til både danske og internationale premierefilm," siger Jacob Mortensen.

Filmene inkluderes i Yousees grundpakke, så tv-kunder kan se dem som en del af deres tv- og streamingpakke, når de har haft premiere i biografen og været tilgængelige som digitalt køb og leje. Samtidig tillader aftalen, at danske film vil få tv-premiere på streamingtjenesten Xee, som Yousee og Fox står bag.

Direktør i Nordisk Film Distribution Kenneth Wiberg udtaler, at aftalen er af stor betydning for dansk film og filmskabelse.

"Yousee når med sine tv- og streamingtjenester ud til hele Danmark, og aftalen betyder, at der sikres vigtige indtægter til dansk film og dets mange kreative filmfolk og producenter,"siger han.

Mere fra MediaWatch

Corydon: Vi har givet advokaterne frie hænder

Børsen igangsætter advokatundersøgelse efter mistanke om mulig snyd med statens corona-hjælpepakke. Ifølge topchef Bjarne Corydon kan det mulige urene trav have været tungen på vægtskålen, som afgjorde, at Børsen fik en større andel af tabet kompenseret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs