Undersøgelse: Nyhedsbrugere savner håb og myteaflivning i coronadækning

Center for Journalistik fra Syddansk Universitet har lavet en spørgeundersøgelse om mediernes coronadækning og holdningen til den. Knap 40 pct. mener, at nyhedsmedierne har lagt for lidt vægt på at punktere myter og konspirationsteorier.
Foto: Carsten Ingemann/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix
Foto: Carsten Ingemann/Jyllands-Posten/Ritzau Scanpix

Mens nyhedsmedierne bliver flittigt brugt under coronakrisen, mener et flertal af lytterne, læserne og seerne, at der burde være mere fokus på håb, løsninger og aflivning af falske nyheder. Det skriver tre forskere fra Syddansk Universitet i en kronik i Jyllands-Posten.

Forskerne har spurgt 1041 personer om deres nyhedsforbrug og -præferencer under coronapandemien i starten af april. Her svarer 39 pct., at de mener, nyhedsmedierne har lagt "for lidt" eller "alt for lidt" vægt på at punktere myter, konspirationsteorier og falske nyheder. 10 pct. mener, der er blevet lagt for meget vægt på dette aspekt.

29 pct. af de adspurgte mener, at nyhedsmedierne har lagt "for lidt" eller "alt for lidt" vægt på at fortælle om håb og løsninger. 11 pct. svarer, at der er lagt for meget vægt på det i dækningen.

I en kronik i Berlingske i sidste uge skrev forskerne, at undersøgelsen også viser, at næsten hver anden mener, at den journalistiske dækning af myndighederne under coronapandemien har holdt balancen og hverken været for kritisk eller ukritisk.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også