MediaWatch

BBC undskylder: Klippede publikumlatter ud af Boris Johnson-klip

Den britiske public service-station BBC er blevet mødt med kritik efter at have klippet i en partilederdebat, hvor Boris Johnson blev spurgt, hvor vigtigt det er for ham at fortælle sandheden.

Foto: Phil Noble/Reuters/Ritzau Scanpix

Det var en fejl, da BBC i en nyhedsudsendelse efter en partilederdebat bragte et klip fra debatten, hvor publikums latter og en del af Boris Johnsons svar var klippet ud. Sådan lyder det ifølge TV 2 i en undskyldning fra den britiske public service-station.

"Selvom der absolut ikke var nogen hensigt om at vildlede, erkender vi, at det er en fejl fra vores side, da det ikke afspejlede den fulde version af Boris Johnsons svar," skriver BBC i en udtalelse.

Partilederdebatten blev sendt fredag. Her spurgte en kvinde fra publikum, hvor vigtigt det er for en person i hans magtpositon at sige sandheden. Efterfølgende brød publikum ud i latter, og Boris Johnson måtte gentage sit svar et par gange for at trænge igennem. Men i den efterfølgende nyhedsudsendelse var latteren og de indledende svar altså væk. Ifølge BBC skete det for at spare tid.

Det mødte kritik på bl.a. sociale medier, hvor BBC blev anklaget for at tjene som propagandaorgan for Boris Johnson og hans parti De Konservative. Boris Johnsons svar på spørgsmålet lød i øvrigt, at det er "fuldstændig afgørende" at sige sandheden, og "spørgsmålet om tillid i politik er centralt i det her valg".

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs