MediaWatch

HBO's lukning af storstilet serieprojekt overrasker DFI

HBO Nordic har valgt at skrinlægge millionsatsningen på en dansk dramatisering af Pelle Erobreren. Udmeldingen vækker overraskelse hos Det Danske Filminstitut, der har støttet serien med tocifret millionbeløb.

Foto: Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Trods flere års arbejde og en lovning på 21 mio. kr. i støtte fra Public Service Puljen under Det Danske Filminstitut til HBO Nordic-satsningen "Erobreren" blev planerne om serien tirsdag skrottet af streamingtjenesten. Det vækker skuffelse hos filminstitutets direktør, Claus Ladegaard, der dog holder døren på klem for en redning af produktionen. Det skriver Filmmagasinet Ekko.

"Det kommer som en overraskelse, og vi synes, at det er virkelig ærgerligt. Nu har vi fokus på at se, om projektet kan videreføres et andet sted, for det er jo et vigtigt kvalitetsprojekt," siger han til Ekko.

Det er det danske produktionsselskab Sam Productions, der har stået for udviklingen af projektet. Ifølge Claus Ladegaard er der stadig en mulighed for, at projektet kan videreføres, hvis en ny samarbejdspartner melder sig på banen. Det vil kunne betyde, at støttekronerne, der bliver annulleret med aflysningen af produktionen, kan genaktiviteres.

HBO dropper produktion af dansk storserie trods millionstøtte

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere