MediaWatch

HBO får tocifret millionbeløb i støtte til dansk dramaserie

Hvis finansieringen i øvrigt falder på plads, stiller Public Service Puljen med 12 mio. kr. til produktionen af HBO Nordics første danske serie. Streamingtjenesten har desuden fået støtte til udvikling af yderligere to serier.

Den danske instruktør Per Fly (midten) skal instruere HBO Nordics første danske dramaserie "Erobreren". Her ses han under optagelser til den politiske thriller "Backstabbing for Beginners" i Marokko. | Foto: Ritzau Scanpix/Miriam Dalsgaard

HBO Nordic har endnu sin første danske egenproducerede serie til gode, men noget tyder på, at det rykker nærmere. I hvert fald er selskabet blevet bevilget 12 mio. kr. i produktionsstøtte fra Public Service Puljen til serien "Erobreren".

Det er Det Danske Filminstitut, der administrerer puljen. Herfra lyder det, at støtten er blevet tildelt HBO under forudsætning af, den samlede finansiering af serien falder på plads. HBO ønsker ikke at oplyse, hvad status på produktion og finansiering af serien er.

HBO har været undervejs med forarbejdet gennem længere tid og tidligere fået støtte til at udvikle serien. Det skete første gang i 2017, hvor Public Service Puljen støttede seriens udvikling med 657.438 kr. I 2018 er serien støttet med yderligere 850.000 udviklingskroner fra puljen, og hvis produktionsstøtten bliver en realitet, vil serien samlet set blive støttet med lige over 13,5 mio. kr.

"Erobreren" produceres af SAM Productions, har Per Fly som instruktør og er baseret på romanen Pelle Erobreren af Martin Andersen Nexø.

Af en oversigt på Det Danske Filminstituts hjemmeside fremgår det desuden, at HBO har fået udviklingsstøtte til to øvrige serier. De har titlerne "Muleum" og "Ørkenprinsesse" og er blevet støttet med hhv. 300.000 kr. og 330.000 kr.

Public Service Puljen er finansieret af licensmidler.

HBO får støtte til dansk dramaserie 

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs