MediaWatch

Danske EU-politikere vil forbyde reklamer for kviklån og pengespil

En række danske EU-politikere, herunder Søren Gade (V) og Christen Schaldemose (S), foreslår i et debatindlæg et forbud mod reklamer for både kviklån og pengespil.

Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Det er moralsk og etisk forkert at reklamere for spillesider og "friste" med hurtige og dyre kviklån. Det mener de tre europaparlementsmedlemmer Christen Schaldemose (S), Morten Helveg Petersen (R) og Søren Gade (V), der sammen med Michael Bay Jørsel, leder af center for Ludomani, har skrevet et debatindlæg i Politiken.

De mener dels, at ludomani er et problem, man skal tage hånd om som samfund, men også at kviklån forstærker dette. Derfor vil de forbyde reklamer for det.

"Problemet med vores spillekultur bliver kun forstærket af den øgede tilgængelighed og den voldsomme markedsføring efterfulgt af kviklån med dubiøse renter. Så hvorfor tager vi ikke skridtet og forbyder reklamer for pengespil og kviklån – på tv såvel som på de sociale medier og internettet?," skriver de fire.

Overtræder man reklameforbuddet, bør det betyde"store bøder", skriver de.

En opgørelse fra Kantar Gallup viste ifølge DR torsdag, at antallet af tv- og radioreklamer for betting og online gambling er næsten tredoblet på tre år, så der i dag er ca. 11197 reklamer for online gambling i døgnet. Sidste år tegnede spilselskaber som Danske Spil sig for 315 mio. kr. af det samlede tv-marked, som årligt omsætter for ca. 2 mia. kr.

Denne artikel er leveret i samarbejde med Mediawatchs søstermedie FinansWatch.

Antallet af bettingreklamer er stigende

Loft for bettingreklamer kan koste tv-stationer annoncemillioner

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere