MediaWatch

Canal Digital nedlægger cirka 50 stillinger i Norden

En række forklaringer som nye streamingtjenester og ændrede tv-vaner ligger bag nedskæringer hos Canal Digital.

Foto: PR/Canal Digital

Tv-distributøren Canal Digital, der er ejet af Telenor, siger farvel til omkring 50 ansatte på tværs af Norge, Sverige, Danmark og Finland. Det skriver Kampanje.

Kundetallet hos Canal Digital faldt sidste år med 5 pct. til 793.000 kunder, fremgår det af Telenors årsregnskab for 2018. Ifølge Kampanje havde distributøren over 1 mio. kunder i Norden for 10 år siden. Ændrede tv-vaner hos forbrugerne er en del af bagtæppet for de nedlagte stillinger.

"Det er en kombination af mange faktorer såsom fiberudrulning, nye aktører på markedet og fremkomsten af internationale streamingtjenester som Netflix og HBO. Alt det fører til, at der bliver færre kunder, som får signaler gennem satellit og jordbaseret netværk. Det gælder både os og andre aktører på markedet. Samtidig ser folk indhold som aldrig før. Den samlede sening af lineært og on-demand-indhold på tv og mobile enheder stiger, og kunderne er optaget af høj kvalitet, som de får med Canal Digital. Så vi ser stadig store muligheder for vores tv- og streamingtjenester," siger Scott Engebrigtsen, kommunikationsdirektør hos Telenor Broadcast og Canal Digital, til Kampanje.

Canal Digital har omkring 300 ansatte, skriver Kampanje. Det fremgår ikke, hvordan de 50 nedlagte stillinger fordeler sig mellem Norge, Danmark, Sverige og Finland.

Den danske del af Canal Digital løftede i 2018 omsætningen til knap 450 mio. kr. efter flere år med tilbagegang. Også driftsresultatet gik frem – med 51 pct. til 38,4 mio. kr.

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs