MediaWatch

Pirattjeneste med gratis adgang til fodboldkampe bliver blokeret

For anden gang i år har Rettighedsalliancen og den bedste spanske fodboldrække vundet en sag om blokering af tjenester, der giver gratis adgang til at se fodboldkampe.

Billede fra La Liga-kamp mellem Real Madrid og Villarreal tidligere på måneden. | Foto: Josep Lago/AFP/Ritzau Scanpix

Rettighedsalliancen og den spanske fodboldrække La Liga har i samarbejde ført en sag ved Retten på Frederiksberg, som er endt med, at den internationale live-sport-tjeneste Rojadirecta er kendt ulovlig i Danmark og skal blokeres af danske internetudbydere. Det oplyser Rettighedsalliancen i en pressemeddelelse.

Ifølge Rettighedsalliancen havde Rojadirecta 19.000 besøgende i Danmark om måneden op til sagens begyndelse. Tjenesten viser bl.a. kampe fra La Liga.

"Rojadirecta mødte op i retten og forsvarede sig og blev alligevel dømt til blokering – fuldstændig som andre ulovlige tjenester. Det bekræfter, at blokeringssystemet virker, selvom det udfordres, og det er vi selvfølgelig meget tilfredse med," siger Maria Fredenslund, direktør for Rettighedsalliancen, i pressemeddelelsen.

Blokeringen af Rojadirecta følger efter en tilsvarende sag tidligere på året, hvor Rettighedsalliancen og La Liga vandt en sag ved Retten på Frederiksberg, som betød, at ni pirat-tv-tjenester blev blokeret.

Rettighedsalliancen og spansk fodboldliga vinder sag mod tv-pirater 

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs