MediaWatch

Rettighedsalliancen og spansk fodboldliga vinder sag mod tv-pirater

Sammen med den spanske fodboldturnering La Liga har Rettighedsalliancen i en sag ved byretten på Frederiksberg fået blokeret ni ulovlige hjemmesider, der streamer livesport.

Foto: ritzau/Scanpix/Emilio Morenatti

Ni ulovlige pirat-tv portaler for livesport, der bl.a. viser kampe fra den spanske superliga La Liga, bliver nu blokeret, skriver Politiken.

Det sker efter Rettighedsalliancen sammen med den spanske fodboldliga har vundet en sag ved byretten på Frederiksberg.

"Vi oplever en voldsom trafik til hjemmesider, der tilbyder ulovlig livestreaming af sportsbegivenheder. Det er især fodboldkampe, der tiltrækker de danske brugere, og med et gennemsnitligt antal besøg på 1,4 millioner danskere om måneden, så er der altså tale om et omfattende og alvorligt problem," siger direktør i Rettighedsalliancen Maria Fredenslund i en pressemeddelelse.

De ni tjenester, som nu skal blokeres, er de mest brugte i Danmark, når det gælder ulovlig streaming af livesport, skriver Politiken. Sagen er formelt anlagt mod Telenor, der nu skal trække stikket på tjenesternes adgang til distributionen på internettet, men en aftale mellem Rettighedsalliancen og teleindustrien gør, at andre teleudbydere automatisk vil følge trop.

Mere fra MediaWatch

Corydon: Vi har givet advokaterne frie hænder

Børsen igangsætter advokatundersøgelse efter mistanke om mulig snyd med statens corona-hjælpepakke. Ifølge topchef Bjarne Corydon kan det mulige urene trav have været tungen på vægtskålen, som afgjorde, at Børsen fik en større andel af tabet kompenseret.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs