MediaWatch

Tv-producent i kronik: Techgiganterne løber dansk public service-indhold over ende

Kulturminister Joy Mogensen (S) bør imødegå truslen fra techgiganterne ved bl.a. ved at gøre TV 2 Play gratis, mener Thomas Heurlin fra produktionsselskabet Impact tv.

Foto: LISELOTTE SABROE//

Gør streaming af programmer på TV 2 gratis for alle, rul besparelserne på DR tilbage og få techgiganter og streamingtjenester som Google og Netflix til at bidrage til den danske tv-produktion med "en substantiel andel" af deres danske omsætning.

Sådan lyder opfordringen til kulturminister Joy Mogensen (S) i en kronik i Berlingske fra tv-producenten Thomas Heurlin, som står bag selskabet Impact, der bl.a. leverer indhold til TV 2.

Thomas Heurlin advarer om, at dansk public service-indhold er ved at blive løbet over ende af globale techkoncerner og streamingtjenester, som har vundet kampen om danskernes streamingtid. Han mener, at statslig støtte og styring af markedet er nødvendig for at bevare dansk kultur.

"Det er i sidste øjeblik, hvis politikerne vil forsøge igen at få styr på medieudviklingen. For det er ikke kun Netflix og Youtube, som kaprer danskernes TV-tid. I kulisserne står Disney, Amazon og Apple klar til at lancere deres egne streamingtjenester. Og da loftet for danskernes medieforbrug allerede er nået, kan det kun påvirke det, man ser af dansk indhold, negativt. Det er en kulturpolitisk tsunami," skriver han i sin kronik.

Han foreslår, at TV 2's streamingtjeneste TV 2 Play gøres gratis tilgængelig mod at give tjenesten public service-forpligtelse på linje med DR for at imødegå truslen fra techgiganterne.

Ny regering vil "styrke dansk public service"

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere