MediaWatch

Ny kulturminister er åben for forhandlinger om DR-besparelser

En ny regering har sat sig for at styrke dansk public service, og kulturminister Joy Mogensen (S) har noteret sig støttepartiernes ønske om at finde flere penge til DR i den sammenhæng. Men spørgsmålet om finansiering udestår.

Foto: Michael Bo Rasmussen/DR

Kulturminister Joy Mogensen (S) er åben for at forhandle om besparelser, der i alt skærer på 20 pct. af DR's budget frem mod 2023, skriver Berlingske.

Joy Mogensen blev torsdag udnævnt og indsat som ny kirke- og kulturminister i den nye socialdemokratiske mindretalsregering under statsminister Mette Frederiksen. I forbindelse med overdragelsen i Kulturministeriet torsdag, bekræftede den nybagte minister, at hun har noteret støttepartierne EL, SF og Radikales krav om at droppe beskæringen af DR.

"Det ønske har jeg godt bemærket, og det vil komme op i forhandlingerne, men det skal finansieres, og vi skal finde ud af præcis, hvad der kan gøres," sagde Joy Mogensen torsdag på pressemødet.

Som en del af aftalegrundlaget mellem støttepartierne og Socialdemokratiet ligger en intention om at styrke dansk public service, og både Radikale, SF og Enhedslisten kræver, at det hiver de besparelser, der udestår i DR fra 2022-2023, af bordet.

"Og vi vil rulle den næste besparelsesrunde på DR tilbage, så DR kan få bedre rum til at udvikle sig," sagde Jacob Mark, medieordfører for SF, tidligere på ugen til Politiken.

DR-nedskæringen blev vedtaget af den daværende VLAK-regering med støtte fra Dansk Folkeparti for et år siden. Første fase af DR's besparelser blev præsenteret i efteråret og barberer 420 mio. kr. af DR's udgifter frem til og med 2021. Derefter skal nye besparelser for et trecifret millionbeløb gennemføres i 2022 og 2023.

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs