MediaWatch

Filmatisering af Lykke-Per høster hovedpris i Beijing

Bille Augusts filmatisering af Henrik Pontoppidans romanklassiker er i påsken blevet hædret på Beijing International Film Festival.

Foto: Rolf Konow/TV 2

Filminstruktør Bille Augusts filmversion af klassikeren Lykke-Per er i påsken blevet kåret som bedste film ved prisuddelingen Tiantan Awards, som er en del af Beijing International Film Festival. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Filmen med Esben Smed i hovedrollen kom i biograferne i august sidste år, hvor den med 52.408 solgte billetter slog biografrekord for den bedste premiereweekend for en dansk helaftensfilm. Den har i alt solgt næsten 400.000 biografbilletter.

Filmatiseringen, der har et budget på 55 mio. kr., er blevet til i et samarbejde mellem Egmont-ejede Nordisk Film og TV 2, og er senere blevet sendt som mini-serie på TV 2.

Herhjemme har Katrine Greis-Rosenthal høstet en Bodil og en Robert for sin præstation i Lykke-Per.

Romanen af Henrik Pontoppidan udkom første gang i årene 1898-1904 og er en del af en trilogi.

Mere fra MediaWatch

Berlingske skipper papiraviser på helligdage - andre fastholder

Berlingske har skippet den trykte avis på helligdage, men andre vil fastholde printudgave viser MediaWatch-rundspørge. På længere sigt kan danske søndagsaviser på tryk dog være truede ifølge en medieforsker, fordi en stor del af indtægtsgrundlaget er forsvundet.

Tidligere EB-sportschef skifter ind hos Tipsbladet

Efter at være blevet opsagt som del af chefredaktør Henrik Qvortrups ændringer i Ekstra Bladets holdopstilling er avisens tidligere sportschef blevet en del af Tipsbladets kommentator-team som led i en digital oprustning. (Rettet)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs