MediaWatch

"Lykke-Per" sætter ny biografrekord

Storfilmen "Lykke-Per", som Nordisk Film Biografer og TV 2 Danmark står bag, har sat ny rekord for bedste premiereweekend for en helaftensfilm.

Rolf Konow/TV 2
Foto: Rolf Konow/TV 2

121 danske biografer og samlet 52.408 solgte billetter, inkl. snigpremiere, var nok til at sikre filmen "Lykke-Per" en biografrekord for den bedste premiereweekend nogensinde for en dansk helaftensfilm. Det skriver Egmont i en pressemeddelelse.

Filmen, der er instrueret af Bille August, er blevet til i et samarbejde mellem Egmont-ejede Nordisk Film og TV 2 Danmark. I kraft af sin spillelængde på 2 timer og 40 minutter falder den under kategorien helaftensfilm.

Direktør i Nordisk Film Distribution, Frederik Honore, er mere end tilfreds med salget, som, han mener, understreger, at danskerne også er åbne for det lange format.

"(...)Det giver ikke nødvendigvis sig selv, at danskerne var med på den. Men det er de i den grad. Over 50.000 solgte billetter på premiereweekenden er et virkelig flot resultat og giver virkelig anledning til optimisme for filmens videre liv i de danske biografer," udtaler Frederik Honore i meddelelsen.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere