MediaWatch

Danske Spil vil forbyde spilreklamer under sportskampe

Betting-reklamer skal begrænses under sportskampe på direkte tv, mener Danske Spil, der får politisk opbakning på Christiansborg.

Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Et politisk flertal bestående af Venstre, DF, SF, De Radikale og Socialdemokratiet vil begrænse spilreklamer på tv, hvilket falder direkte i tråd med en udmelding fra spiludbyderen Danske Spil, der mener, at spilreklamerne under live-kampe bør gøres til fortid. Det skriver Jyllands-Posten.

"Vi er kommet til et punkt, hvor man skal frede tidspunktet, fra kampen fløjtes i gang, til den er slut, inklusive pausen," siger Niels Erik Folmann, direktør i Danske Spil, til avisen.

Håbet fra politisk hold er, den øvrige spilbranche vil bakke op. Branchen mødes for tiden i en møderække, hvor forskellige tiltag diskuteres, heriblandt udspillet fra Danske Spil. Det sker, efter spilbranchen fra politisk side er blevet pålagt at nedfælde et etisk kodeks - bl.a. i forbindelse med brugen af reklamer.

Ifølge Danish Online Gambling Association er man dog endnu ikke nået til enighed om et etisk kodeks. SF, De Radikale og DF er klar til at lovgive om emnet, hvis ikke spilbranchen kan blive enige om en begrænsning, mens S ikke er afvisende, skriver Jyllands-Posten.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Flere historier om mediekoncerners sparerunder, Disneys søsætning af første nordiske produktion og opkøbet af it-medie har alle været med til at præge nyhedshimlen over Mediedanmark i denne uge. Få overblikket her.

Politiken-ledelse nedbringer antallet af fyringer

Fire af de varslede fyringer er nu erstattet med frivillige fratrædelser. Medarbejderne har ”en stærk forventning” om, at de videre forhandlinger vil føre til, at antallet af fyringer ender på nul.

Jyllands-Posten indleder forhandlinger om frivillige fratrædelser

Medarbejderne er vendt tilbage til arbejdet, fordi de oplever, at ledelsen nu åbner for forhandlinger om vilkårene for afskedigelser af seks redaktionelle medarbejdere. Der er indledt individuelle forhandlinger om frivillige fratrædelser, fortæller ansv. chefredaktør Jacob Nybroe.

Poul Madsen trækker sig fra Den Uafhængige

Små tre måneder efter at være tiltrådt som arbejdende bestyrelsesformand og medejer af Den Uafhængige er Poul Madsen stoppet i begge roller. Han fortsætter dog som mediets ”gode ven”.

Jysk Fynske-ledelse genovervejer alle udviklingsprojekter

Mediekoncernens omkostninger stiger med tocifret millionbeløb i 2023, mens indholdssalget er udfordret af inflation og stramme budgetter. Derfor skal alle udviklingsprojekter genevalueres – herunder lokalsatsningen med 24 digitale betalingsmedier, som adm. direktør ikke kan love at holde hånden under.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs