MediaWatch

Disney får EU's velsignelse til køb af Fox

EU-Kommissionen har dog sat én enkelt mindre betingelse for at kunne godkende Disneys milliardopkøb af film- og tv-forretningen i Rupert Murdochs 21st Century Fox.

/ritzau/AP/Richard Drew
Foto: Ritzau Scanpix/AP/Richard Drew

EU-Kommissionen har vendt tommelfingeren opad til Disneys milliardkøb af 21st Century Fox. Det skriver flere udenlandske medier, herunder Financial Times og Variety.

Velsignelsen fra EU kommer dog ikke uden forbehold. EU-Kommissionen stiller nemlig som betingelse, at Disney skiller sig af med kanalerne i A&E på europæisk grund, der bl.a. viser fakta- og historieprogrammer. Fox står i forvejen bag bl.a. National Geographic, og EU-Kommissionen mener, at det fusionerede selskab vil få en for stærk position på faktaområdet, hvis Disney får råderet over både A&E og Fox' kanaler. Disney ejer A&E sammen medieselskabet Hearst.

Disney sikrede sig ejerskabet over Fox efter en længere bud kamp med Comcast. Handlen har en værdi af 71 mia. dollar svarende til 463 mia. kr.

Handlen forventes at være endeligt afsluttet i første halvdel af 2019.

Med frasalget skiller 21st Century Fox sig af med en lang række aktiviteter, herunder produktionsaktiviteterne i 20th Century Fox, ejerandelen af Hulu og tv-aktiviteterne i Fox Networks Group. Fox vil beholde en række aktiviteter, herunder de amerikanske tv-aktiviteter i Fox Broadcasting Company og Fox News Group.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere