MediaWatch

Amerikansk telegigant nærmer sig milliardovertagelse af Sky

TV-selskabet Fox har indvilget i at sælge sin aktiepost på 39 pct. af britiske Sky til det amerikanske selskab Comcast.

Foto: Ritzau Scanpix/AP/Alan Diaz

Meget skal efterhånden gå galt for amerikanske Comcast, hvis telegiganten ikke ender med at overtage det fulde ejerskab af det britiske tv-selskab Sky.

Onsdag er den amerikanske tv-virksomhed Fox nemlig gået med til at sælge sin aktiepost i selskabet på 39 pct. til Comcast, fremgår det af en meddelelse på selskabets hjemmeside.

Fox vil acceptere Comcasts bud på 17,28 pund per aktie i Sky, som også var den pris, som Comcast måtte hoste op med på en auktion i weekenden, hvor Fox og Comcast skulle byde om en aktiepost på 61 pct. i Sky.

Buddet fra Comcast har en samlet værdi på omtrent 11,6 mia. pund. Til sammenligning har hele Sky onsdag før børslukning en markedsværdi på knap 30 mia. pund.

"Set i lyset af den præmie, Comcast har indvilget i at betale for Sky, så har vi og Disney besluttet at sælge Fox' eksisterende aktiepost på 39 pct. til Comcast," skriver Fox i meddelelsen.

Beslutningen hos Fox og Walt Disney skal ses i det lys, at Fox er på vej til at blive solgt til Walt Disney i en handel, som ventes afsluttet til næste år.

I forbindelse med salget af Fox' aktier i Sky har Walt Disney støttet beslutningen, fordi det kan hjælpe til med at reducere den gæld, som Walt Disney optager ved overtagelsen af Fox.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs