MediaWatch

TV 2 forsøgte at styre anmeldelser af ny serie

Positive anmeldelser måtte gerne bringes inden premieren af TV 2's nye seriesatsning, Kriger, men alle andre skulle vente til bagefter, lød det i en mail fra stationen til landets kulturjournalister. Det skriver Berlingske.

Foto: Karoline Tiara Lieberkind / TV 2

I en mail forsøgte TV 2 at styre, hvornår landets kulturjournalister bragte deres anmeldelser af tv-stationens nye seriesatsning Kriger.

Positive anmeldelser måtte gerne udgives, før det første afsnit bliver sendt i næste uge, mens alle andre skulle vente til bagefter.

Det skriver Berlingske, som gengiver en del af mailen fra TV 2. Her lyder det, at "mht. anmeldelser skal jeg lige sige, at vi har klausuleret alle anmeldelser til efter premieren (med mindre de sniger sig op på 4 stjerner eller mere, så må I gerne bringe på forkant)."

Forsøget på at styre omtalen af den nye tv-serie bliver kritiseret af både medieforsker Mark Ørsten og bestyrelsesmedlem i brancheforeningen Forenede Kritikere, Nanna Frank Rasmussen.

Over for Berlingske kalder TV 2 mailen for en fejl.

"Vi sender en rettelse ud snarest. Vi gør selvfølgelig ikke forskel på anmeldere, hvad enten de giver mere eller mindre end fire stjerner," siger pr-chef Kathrine Brøchner, som nu vil undersøge, hvad der er gået galt.

Kriger er instrueret af Christopher Boe og er ifølge TV 2 et actiondrama med Danica Curcic, Dar Salim og Lars Ranthe i hovedrollerne. Serien af produceret af Miso Film.

Miso Film producerer krimidrama til TV 2 

TV 2 fik tre ud af fire kroner fra Public Service Puljen i 2017

 

Mere fra MediaWatch

ViacomCBS sælger studiebygninger i milliardhandel

Den amerikanske mediekoncern ViacomCBS skiller sig af med over en million kvadratmeter studieområder og -bygninger, som har dannet ramme om et væld af tv-shows og optagelser af serier og film siden 1928.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs