MediaWatch

Miso Film producerer krimidrama til TV 2

Tv-stationens nye dramaserie "Kriger" får ifølge planen premiere i efteråret 2018, efter optagelserne netop er gået i gang.

Karoline Tiara Lieberkind / TV 2
Dar Salim og Danica Curcic. Foto: Karoline Tiara Lieberkind / TV 2

Kameraerne er netop begyndt at rulle i forbindelse med optagelserne til det kommende TV 2-drama "Kriger". Det skriver TV 2 i en pressemeddelelse.

Tv-serien, der er et krimidrama og handler om loyalitet blandt krigsveteraner, rockere og politifolk, er skrevet af Simon Pasternak og Christoffer Boe. Sidstnævnte er også instruktør på miniserien og står bl.a. bag spillefilmen "Spies og Glistrup" (2013).

"Det er helt fantastisk, at Christoffer Boe, som er en instruktør i særklasse, har haft mod og lyst til at kaste sig over tv-serie-formatet. Det er en ære, at han vil være med til at løfte TV 2s fiktion, som vi har store planer med. Jeg er helt sikker på, at hans visuelle kunnen og kunstneriske vision vil løfte dansk tv-drama til et nyt niveau med 'Kriger', siger Katrine Vogelsang, TV 2s fiktionschef, i meddelelsen.

Miniserien er skemalagt til at få premiere på TV 2's hovedkanal i efteråret 2018 og bliver på seks afsnit. På rollelisten er bl.a. Dar Salim, Danica Curcic, Lars Ranthe, Nicolas Bro og Søren Malling.

Serien produceres af Miso Film, der tidligere har produceret krimiserien "Dicte" til TV 2. Producenten har desuden stået bag "1864" til DR1 og skal producere Netflix første nordiske serie, "Grey", der også ventes at få premiere i 2018.

"Kriger" produceres for TV 2 i samarbejde med Filminstituttet, Media, Nordisk Film- og TV Fond og Fremantle International Sales. I 2016 fik projektet støtte fra Public Service Puljen, der administreres af Filminstituttet, på samlet 800.000 kr.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere