MediaWatch

Minister lover flere penge til dansk film trods afskaffet filmforpligtelse

Der vil fremover være flere penge til dansk film, selvom det årlige tvungne tilskud fra DR og TV 2 bortfalder, bedyrer kulturminister Mette Bock (LA) efter spørgsmål fra Socialdemokratiets medieordfører.

Kulturminister Mette Bock (LA). | Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Støtten til dansk filmproduktion står over for omlægninger. DR og TV 2's årlige filmforpligtelse på hver 65 mio. kr. afskaffes som et led i medieforliget, der blev indgået i juni.

Men samlet set vil der blive flere penge i støtte til dansk film. Sådan lyder det i et svar fra kulturminister Mette Bock (LA) til Folketingets Kulturudvalg. Spørgsmålet er stillet af Mogens Jensen, medieordfører for Socialdemokratiet, på baggrund af en artikel hos MediaWatch, hvor ministeren oplyste, at "overgangen til den nye ordning (for filmstøtte, red.) vil samlet medføre flere midler til dansk produktion".

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Opsigelse i Ekstra Bladets ledelse, Podimo henter trecifret millionbeløb og Zentropa-chef frygter "international leverpostej" i dansk fiktiion er nogle af de vinde, der har blæst og formet det danske medielandskab i denne uge. Få dit overblik her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs