MediaWatch

Minister lover flere penge til dansk film trods afskaffet filmforpligtelse

Der vil fremover være flere penge til dansk film, selvom det årlige tvungne tilskud fra DR og TV 2 bortfalder, bedyrer kulturminister Mette Bock (LA) efter spørgsmål fra Socialdemokratiets medieordfører.

Kulturminister Mette Bock (LA). | Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Støtten til dansk filmproduktion står over for omlægninger. DR og TV 2's årlige filmforpligtelse på hver 65 mio. kr. afskaffes som et led i medieforliget, der blev indgået i juni.

Men samlet set vil der blive flere penge i støtte til dansk film. Sådan lyder det i et svar fra kulturminister Mette Bock (LA) til Folketingets Kulturudvalg. Spørgsmålet er stillet af Mogens Jensen, medieordfører for Socialdemokratiet, på baggrund af en artikel hos MediaWatch, hvor ministeren oplyste, at "overgangen til den nye ordning (for filmstøtte, red.) vil samlet medføre flere midler til dansk produktion".

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs