MediaWatch

Medie: DR smelter tv-kanaler sammen

To kanaler bliver lagt sammen, mens to andre kanaler kun vil blive vist på nettet. DR lukker også tre radiokanaler, skriver flere medier. (Opdateret 21:20)

Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Opdateret 21.20: Politiken skriver, at DR også lukker tre radiokanaler.

Fremover bliver de to tv-kanaler DR 2 og DR K gjort til én, mens DR 3 og DR Ultra gøres til tv-kanaler på nettet.

Det sker ifølge TV 2 som en del af den spareplan, der bliver præsenteret af Danmarks Radio i morgen tirsdag. Planen er udarbejdet på baggrund af medieforliget, hvor skal spare op mod 20 pct. de kommende fem år.

Mediet skriver videre, at DR samtidig også kommer til at bygge sine netnyheder på baggrund af det stof, der i forvejen bliver brugt til TV- og radioplatformene.

Derudover lukker DR også tre radiokanaler i form af P6 Beat, P7 Mix og P8 Jazz, skriver Politiken.

Allerede mandag indledte DR besparelserne med flere cheffyringer. Det blev blandt andet bekræftet af formanden for Chefforeningen i DR, Judith Skriver.

"Jeg ville være ked af, at det skulle komme ud eksternt før internt, men vigtigst af alt – jeg ved det ikke. Det samlede overblik har vi ikke endnu. Der er jo både folk, der har søgt frivillige fratrædelser, nogle, der har fået en såkaldt sindetskrivelse, og andre, der har fået tilbud om at stoppe som chefer, men få et andet job på baggrund af de kompetencer, der kan bruges – men så på ganske andre vilkår," sagde Judith Skriver tidligere på dagen til MediaWatch.

Afskedigelser i DR's chefrækker rammer også i toppen

Tillidsmænd i DR kendte ikke til afskedigelsesplaner i chefrækkerne 

Mere fra MediaWatch

Lav tilslutning fra kunderne til Netflix' spilleplatform

Inden udgangen af 2022 vil Netflix have fordoblet sit udbud af mobilspil. Men på de ni måneder siden lanceringen af de første spil, har kun en lille del af abonnenterne udvidet deres Netflix-forbrug fra TV til også at gælde gaming.

Efter 18 år er det slut med NFL på Viaplay

Siden 2004 har danske fans kunnet følge amerikansk fodbold på Viaplays kanaler, men nu er det slut: Markedet har forandret sig for meget, lyder det fra Viaplay Group, der hidtil har siddet på rettighederne.

Lindhardt og Ringhof ser gevinst i forskelligheder med nykøbte Clio

Med overtagelsen af edtech-selskabet Clio har Lindhardt og Ringhof Uddannelse forstærket sin topposition på markedet for lærermidler. En ny, samlet platform vil stå klar inden for ”et års tid”, siger direktør. Konsolideringen vil også betyde afskedigelser bl.a. af Clios adm. direktør.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs