MediaWatch

DF vil kun støtte film på nordiske sprog – S og von Trier-producent afviser

Forhandlingerne om en ny filmaftale skal efter planen i gang inden for kort tid. Med til forhandlingsbordet har Dansk Folkeparti igen krav om et opgør med støtte til film på eksempelvis engelsk som Lars von Triers.

Lars von Trier med Matt Dillon, hovedrolleindehaver i "The House that Jack Built", ved filmfestivalen i Cannes tidligere på året. Fimen får dansk premiere i november og er støttet med i alt 9,8 mio. kr. fra Det Danske Filminstitut | Foto: Ritzau Scanpix/AFP/Valery Hache

Mens forhandlingerne om en ny medieaftale blev kørt i garage før sommerferien, går nye forhandlinger i gang inden for kort tid. De skal lægge rammerne for den filmstøtte, der årligt udgør over 550 mio. kr. inklusiv de 130 mio. kr., der er kommet fra DR og TV 2's filmforpligtelse. De forsvinder nu som et led i medieaftalen. Til gengæld vil regeringen og Dansk Folkeparti lægge 120 mio. kr. ekstra til dansk film.

I modsætning til medieaftalen, der endte med at blive smal, kan filmaftalen stadig blive bred. Selvom der er elementer i medieaftalen, der griber ind i filmaftale – såsom afskaffelsen af tv-stationernes filmstøtte – er der tale om ny runde på Christiansborg.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

"Helt generelt synes jeg selvfølgelig, at vi chefredaktører skal stille op"

Principielt bør mediechefer også stille op til kritiske interviews, når medierne forventer det samme af fx politikere, mener Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, efter kritik fra tidl. statsminister af manglende interviews med B.T.'s ansv. chefredaktør Michael Dyrby i kølvandet på dokumentarfilmen om metoo på TV 2.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs