MediaWatch

Producenter: Farvel til filmforpligtelsen skaber vakuum

Afskaffelsen af DR og TV 2's filmforpligtelse vil skabe et akut gab i finansieringen af dansk film, mener Producentforeningen, der har rakt ud til politikerne for at finde en overgangsordning.

Klaus Hansen, direktør, Producentforeningen. | Foto: Ritzau Scanpix/Linda Kastrup

DR og TV 2 skal i år begge støtte danske film med et politisk bestemt beløb, helt præcist 65 mio. kr. Sådan har det været i årevis, hvor politikerne har forpligtet de to statsejede tv-selskaber til at yde økonomisk støtte til dansk filmproduktion.

Men fra nytår får det en ende. Det medieforlig, som de tre regeringspartier og Dansk Folkeparti blev enige om før sommerferien, afskaffer nemlig filmforpligtelsen, som vi kender den. I stedet er den erstattet af en formulering om, at DR og TV 2 "fortsat skal engagere sig i dansk producerede kort-, dokumentar- og spillefilm i et omfang svarende til det nuværende." Derudover øges den generelle støtte til dansk film med 120 mio. kr. årligt.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs