MediaWatch

Minister vil drøfte vakuum for dansk film med ordførere

Kulturministeren vil tage spørgsmålet om en overgangsordning for filmfinansiering op med Folketingets filmordførere, efter DR og TV 2's filmforpligtelse er blevet afskaffet. Hun fremhæver samtidig, at DR og TV 2 fortsat er forpligtet til at engagere sig i danske film.

Kulturminister Mette Bock (LA). | Foto: Ritzau Scanpix/Henning Bagger

Kulturminister Mette Bock (LA) vil tage sagen om vakuummet i finansieringen af danske film op med Folketingets filmordfører. Det oplyser ministeren i et skriftligt svar til MediaWatch.

Sagen kom for en dag, da Producentforeningen tidligere på ugen advarede om konsekvenserne af, at DR og TV 2's filmforpligtelse på hver 65 mio. kr. årligt bliver afskaffet med det nye medieforlig, som træder i kraft til nytår. Støtten til dansk film øges ganske vist med 120 mio. kr. årligt som følge af forliget, men indtil det nye støttesystem er på plads, indtræder der et vakuum, lød det fra Producentforeningen.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra MediaWatch

B.T.'s fejlskud bekymrer ikke brancheorganisation

Direktør for Danske Medier ser B.T.’s investeringslyst som et sundhedstegn, selv om storbyeventyret kuldsejlede på under et år. Det er dog nødvendigt at knække koden til de lokale og digitale læsere, mener han.

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs