MediaWatch

Amazon vil byde på ombejlede Premier League-rettigheder

Amazon.com har planer om at sende engelsk Premier League-fodbold i fremtiden.

Foto: /ritzau/AP/Ted S. Warren/arkiv

Ifølge en kilde med kendskab til planerne vil Amazon.com byde på rettighederne til kampene, når der afholdes auktion om dem senere i år.

Det er en del af en større strategi for at få flere Amazon.com-kunder til at blive såkaldte "Prime"-medlemmer, skriver Bloomberg News.

Ifølge Bloomberg News er Premier League en af de mest værdifulde sportsudsendelser i Europa.

Amazon har over for Bloomberg News ikke ønsket at kommentere historien, men har tidligere sagt, at man forsat arbejder på at tilføje nyt indhold, som Prime-medlemmerne ønsker.

Da der i 2015 senest blev afholdt auktion om rettighederne, løb tv-stationerne Sky og BT med dem for en pris 6,9 mia. dollar.

Der har tidligere været spekulationer om, at netop Amazon og Facebook ville til at konkurrere med de traditionelle tv-stationer om rettighederne til live-sport.

I 2017 sendte Facebook live fra den internationale cricket-turnering i ICC Trophy til europæiske seere.

/ritzau/FINANS

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Smal medieaftale i hus, mediedistributører forventer højere priser, borgerlige varsler tilbagrulning af forlig, endnu en streamingtjeneste gør indtog i Norden og ny virksomhed vil give podcasts international succes. Vi tager en rundtur i uge 21 i Mediedanmark.

K-ordfører kalder skrottet some-lovforslag for tidsspild

Et lovforslag, som skulle forpligte bl.a. sociale medier til at fjerne ulovligt indhold inden for 24 timer, er bremset af EU-Kommissionen. Konservatives erhvervs- og forbrugerordfører mener, lovforslaget fra begyndelsen skulle have været udformet anderledes.

Debat: Medieforhandlingerne viser skræmmende mangel på viden

Resultatet af medieforliget er et skævvredet mediemarked, hvor regeringen med pincet vil udpege, hvilke medier og hvilket indhold, der fortjener politikernes nåde. Sådan lyder det fra direktør i Danske Medier, Mads Brandstrup, i dette debatindlæg.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs