MediaWatch

Vi hørte lidt mindre radio i 2017

Radioen var tændt et anelse mindre sidste år end i 2016, viser en ny opgørelse. Især de unges radioforbrug gik ned ad bakke.

Jens Dresling/Polfoto
Foto: /ritzau/Jens Dresling/

Selvom radiolytningen overgik fra det gamle DAB-signal til det nye DAB+ sidste år, faldt vores brug af radioen kun en anelse i 2017 sammenlignet med året før. Det skriver DR på baggrund af en undersøgelse, som DR Medieforskning har lavet.

I gennemsnit lyttede vi til radio i 1 time og 51 minutter om dagen - hvilket er fem minutter mindre end i 2016. Radiotiden blev især trukket ned af de unges forbrug, der faldt med 12 minutter i gennemsnit.

Danskerne er dog på ingen måde ved at svigte radioen, konkluderer DR Medieforsknings leder, Dennis Christensen, der pointerer, at 92 pct. af befolkningen i løbet af ugen hørte radio i 2017. Det er kun ét procentpoint mindre end året før.

Ser man på de enkelte aktører, faldt DR's andel af radiolytningen fra 73 pct. til 72 pct., mens det kommercielle marked og Radio24syv voksede med henholdsvis 0,1 og 0,3 procentpoint, siger Dennis Christensen.

Selv om DAB-omlægningen ikke betød det store for den samlede lytning, ramte ændringen enkelte kanaler hårdt. For eksempel faldt lytningen til DAB-kanalen P5 med syv pct., viser DR Medieforsknings undersøgelse. Overordnet set faldt lytningen dog ikke efter omlægningen, fordi de lyttere, der forlod DAB, fandt nye måder at høre radio på i stedet ved eksempelvis FM og DR's radioapp, viser undersøgelsen.

Forsiden lige nu

S og SF er ude af medieforhandlingerne

Kulturminister Mette Bock oplyser på Twitter, at Socialdemokratiet har forladt medieforhandlingerne. De fortsæter nu ifølge ministeren mellem regeringen og Dansk Folkeparti. Også SF har forladt forhandlingerne. Opdateres.

S: Mette Bocks ultimatum var et "falsum"

Ingen partier i rød blok har svaret inden kulturministerens deadline, at de vil acceptere krav til videre medieforhandlinger. Kulturministerens "såkaldte ultimatum og deadline var et falsum," lyder det fra Socialdemokratiet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere