MediaWatch

Analytiker: Disney udfordrer Netflix med storopkøb

Netflix og andre store streamingtjenester vil blive udfordret af Disney efter milliardopkøbet af dele af 21st Century Fox.

/ritzau/AP/Richard Drew
Foto: /ritzau/AP/Richard Drew

Med sidste uges køb af store dele af 21st Century Fox udfordrer Disney andre store streamingtjenester såsom Netflix. Det vurderer digital medieanalytiker Claus Bülow Christensen over for Politiken.

"Med Disneys indtog på streaming-markedet har vi en håndfuld store amerikanske tjenester, som indbyrdes vil kæmpe en voldsom kamp for at overleve. Og de vil konkurrere indædt på at kunne levere det bedst tænkelige indhold. Og det betyder altså, at den fest, vi har i øjeblikket med det kæmpestore udvalg af gode tv-serier, bliver vildere," siger Claus Bülow Christensen til Politiken.

Disney meddelte i sidste uge, at selskabet har købt store dele af Rupert Murdochs 21st Century Fox for 52,4 mia. dollar svarende til knap 330 mia. kr. Med i handlen fulgte også rettighederne til store mængder indhold. Samtidig er Disney på vej med sin egen streamingtjeneste, som ifølge planen lanceres i 2019.

Ifølge Claus Bülow Christensen kan forbrugerne forvente meget mere originalt kvalitetsindhold fra de eksisterende streamingtjenester, fordi det er her, slaget for alvor kommer til at stå.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

TDC lavede norske frasalg i milliardklassen, medieforliget giver fortsat anledning til en historie eller to, og EU var en guldgrube af aktivitet på medieområdet i ugens løb. Kom med på rundtur til ugens vigtigste begivenheder i mediebranchen.

Test din MediaIQ

Har du fulgt ordentligt med i mediebranchen i den seneste uge? Ellers har du chancen for at blive opdateret og testet her - og vinde en iPad.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere