MediaWatch

Teracom vinder DAB-udbud

Svenske Teracom bliver foretrukket frem for Bauer som gatekeeper på kommerciel, landsdækkende radio.

Torben Greve/Polfoto/Arkiv
Foto: Torben Greve/Polfoto/Arkiv

Digital Radio Teracom er blevet valgt som gatekeeper på DAB+ radiosendenettet. Det oplyser Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Teracom var i konkurrence med Bauer Media Digital om udbuddet, men det blev altså svenske Teracom, der trak sig sejrrigt ud.

Selskabet skal stå for at etablere og udbygge en kommerciel, landsdækkende radioplatform i formatet DAB+ og indgå aftaler med radiostationer. Opgaven begynder 1. oktober 2017, og gatekeepertilladelsen gælder frem til udgangen af 2028.

"Jeg ser frem til et øget udbud af digitale radiotilbud til danskerne. Det giver nye aktører muligheder for at komme ind på det kommercielle radiomarked i Danmark, og det vil give et mere mangfoldigt udbud af indhold og radiostationer. Det vil først og fremmest komme lytterne til gode," udtaler kulturminister Mette Bock (LA) i meddelelsen.

"Nævnet har modtaget to meget kvalificerede ansøgninger og har i sin afgørelse foretaget en samlet vurdering ud fra de fastsatte evalueringskriterier. Vurderingen faldt ud til fordel for Digital Radio Teracom A/S, som generelt præsterede bedre på de enkelte kriterier, særligt i opgaven som gatekeeper på objektive forretningsmæssige betingelser," udtaler Mads Bryde Andersen, formand for Radio- og tv-nævnet, der har truffet afgørelse i udbuddet.

Teracom er en del af Teracom Boxer Group, der ligeledes var aktiv på det danske marked i går. Her oplyste selskabet, at det har solgt tv-distributøren Boxer til SE, der i forvejen ejer Stofa.

Forsiden lige nu

Briefing: Ugen i mediebranchen

Socialdemokratiet vil have Netflix til at betale til dansk indholdsproduktion, finansdirektøren i Berlingske Media stoppede, og North Media har vendt nedtur til optur takket være Postnord-krisen. Vil du have overblik over ugen, der gik i mediebranchen? Så læs med.

Tidligere DR-profiler: DR-struktur kan give uklarhed om magtfordeling

DR’s opbygning mellem på den ene side de producerende enheder som DR Nyheder og DR Kultur og på den anden side den strategiske chefredaktion i DR Medier, der sidder med ordrerbogen, skaber usikkerhed om, hvem der reelt bestemmer, ifølge flere kilder, som Berlingske business har talt med.

Dramatisk greb i DR’s Liberty vækker kritik

DR’s nye søndagssats, dramaserien ’Liberty’, der bygger på romanen af samme navn, får kritik forud for premieren søndag aften. DR gør romanen til et ”almindelig soap-agtigt familiedrama,” lyder det blandt andet.

Relaterede

mediawatch 14 day trial

Seneste nyt

Mediejob

Se flere

Se flere