MediaWatch

Netmedie rejser penge til podcasts via crowdfunding

Podcast-serien "Kongerækken" har indsamlet penge til en ny sæson ved hjælp af frivillige donationer.

Foto: Polfoto

Historieinteresserede lyttere kan se frem til flere lydfortællinger om Danmarkshistorien. Podcasten Kongerækken har indsamlet mere end 50.000 kr. gennem crowdfunding-platformen Peblish. Det betyder, at finansieringen af ti nye afsnit under navnet "Kongerækken Appendiks" er plads.

Det skriver Anders Olling, der står bag historie-podcasten sammen med Hans Erik Havsteen, på Facebook.

”Havde afsat hele dagen til at glo nervøst på det her, men en eller anden (givetvist et familiemedlem) gav kampagnen det sidste store skub og bragte Kongerækken Appendiks i mål. Det er sgu ret vildt. Tusind tak til alle de gode folk, som delte og donerede!”

Kongerækken bliver udgivet af onlinemediet Netudgaven.dk. Crowdfunding-indsamlingen kører frem til midnat. I skrivende stund har Kongerækken Appendiks modtaget 50.710 kr. i støtte.

Podcastproducent går i samarbejde med museum 

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Ny rapport om danskernes nyhedsbrug, første skridt mod aftale for DPCMO, startskud på Se og Hør-strategi og et nødopråb fra produktionsbranchen er blandt nogle af ingredienserne, der har sat smag på denne uge i mediebranchen. Få et overblik i ugens briefing.

EU vil kræve strengere kontrol med statslige annoncekroner

I et nyt udspil lægger Europa-Kommissionen nu op til flere krav til gennemsigtighed og fair tildeling, når alt fra regeringer til statsejede virksomheder køber reklameplads hos medierne. Forslaget møder opbakning hos Danske Medier, der dog overordnet ser lovforslaget som dårligt nyt for mediebranchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs