MediaWatch

Radioen er ikke tændt lige meget i Nakskov og Herning

Der er forskel på, hvor meget radio danskerne lytter til, afhængig af hvor i landet de bor.

Danskernes appetit på at høre radio blev større i 2015 efter flere års fald, men mediets popularitet varierer fra den ene landsdel til den anden. Det skriver DR i en pressemeddelelse på baggrund af en ny opgørelse over danskernes radiolytning, som DR Medieforskning har lavet.

Befolkningen på Lolland, Falster og Sjælland uden for hovedstadsområdet er de danskere, der lytter mest til radioen med i gennemsnit 147 minutter om dagen sidste år, oplyser Dennis Christensen, leder af DR Medieforskning.

I Region Midtjylland blev der til gengæld kun lyttet radio i 107 minutter om dagen i gennemsnit pr. indbygger.

"I løbet af en uge er det nu næsten alle danskere, der lytter til radio - uanset hvor de bor i landet. Der er dog også regionale forskelle på den front. I Region Syddanmark er det kun hver 20., der ikke hører noget som helst radio i løbet af en uge, mens det er hver 10. i Region Hovedstaden," siger Dennis Christensen i meddelelsen.

Han kan dog ikke komme med nogen klar forklaring på, hvorfor der er så store regionale forskelle. Uanset hvor i landet man er, er P4 og P3 de to mest hørte radiokanaler.

Radiolytningen kravlede i 2015 op på 121 minutter dagligt i gennemsnit. Året før var det daglige tidsforbrug 116 minutter.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

B.T. lukker printavisen, cityredaktionerne nedlægges og chefredaktør Jonas Kuld Rathje stopper, Bog & Idé barsler med streamingtjeneste, og DR gentænker kulturdækningen. Det har været en travl uge i Mediedanmark, men du får overblikket over de vigtigste historier lige her.

Den Uafhængige venter øget vækst i 2022 med dyrere abonnement

Radiostationen, der gik i luften i 2020, lagde 20 kr. til abonnementsprisen i marts, hvilket har fået nogle af de betalende lyttere til at falde fra. Medlemstallet ventes dog at vokse og omsætningen stige i indeværende år, vurderer strategichef Kasper Saugmann.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs