MediaWatch

Danske Medier kritiserer ny radiobeslutning

De kommercielle radiostationer risikerer at blive kørt over af ny politisk beslutning, mener Danske Medier.

Foto: Torben Greve/Polfoto/Arkiv

Fredag kom det frem, at partierne bag medieforliget sidste år har besluttet ting og sager på radioområdet. Både kommercielle og ikkekommercielle får forlænget sendetilladelsen på de nuværende vilkår frem til udgangen af 2016. Et nyt udbud af tilladelserne skal gennemføres i løbet af 2016.

Og for de kommercielle stationer kan det være kritisk, skriver Danske Medier. I september 2013 blev det politisk besluttet at forlænge tilladelserne til udgangen af 2019. Ved samme lejlighed blev det bestemt at lukke FM-båndet ved udgangen af 2019, hvis mindst halvdelen af radiolytningen i midten af 2018 skulle vise sig at være rykket over på digitale platforme.

Nu er lukningen af FM-båndet også blevet ændret. Formuleringen lyder, at FM-båndet lukkes tidligst to år efter, at halvdelen af lytningen sker digitalt. Det er selvsagt uvist præcist at forudsige, hvornår det kommer til at ske.

"Alle de lokale kommercielle radiostationer har en berettiget forventning om en forlængelse til 2019 al den stund, det har stået i medieaftalen," siger Marianne Bugge Zederkof, direktør i Danske Medier, med ansvar for radioområdet til Danske Mediers egen hjemmeside.

Ifølge Danske Medier har flere radiostationer investeret i ny teknologi, så de er klar til en ny virkelighed uden FM-båndet og med sending på DAB i stedet. Hvornår den virkelighed bliver aktuel at forholde sig til, er nu mere uklart.

Mere fra MediaWatch

Briefing: Ugen i mediebranchen

Udsigt til et smalt medieforlig, en ny fiktionsstrategi fra DR, friske tal fra Jysk Fynske Medier og Information, et vaklende flertal for kulturmoms, Heartbeats mister sin direktør, og en statslig styrelse beskyldes for ulovlig deling af artikler. Få et overblik over Mediedanmark med ugens briefing.

Overblik: Sådan er medieaftalerne landet siden 2000

Hvert andet medieforlig siden 2000 har – i grove træk – haft bred politisk opbakning, mens den anden halvdel af forligene er indgået med smalt flertal. Her får du overblik over, hvordan de seneste årtiers forlig er landet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

MediaWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs